Ποιό υλικό να διαλέξετε για το χτίσιμο των νυχιών – Gel, ακρυλικό, ή acrygel?
Οκτωβρίου 27, 2022

Ποιό υλικό να διαλέξετε για το χτίσιμο των νυχιών – Gel, ακρυλικό, ή acrygel?

Το χτίσιμο των τεχνιτών νυχιών είναι μια από τις πιο συχνές υπηρεσίες στα σαλόνια ομορφιάς. Εάν είστε επεγγαλματίας τεχνίτης και σκέφτεστε να τα προσθέσετε στην λίστα, είναι πιθανό να αναρωτιέστε ποιό υλικό χτισίματος να προτείνετε στο πελατολόγιο σας.

Σε αυτό το άρθρο θα δοκιμάσουμε να απαντήσουμε στις σχετικές ερωτήσεις για να μπορείτε κι εσεις να κάνετε την καλύτερη επιλογή για εσάς.

Για  το χτίσιμο των τεχνιτών νυχιών υπάρχουν οι εξής επιλογές: το χτίσιμο με ακρυλικό, gel και acrygel.

Για να μπορείτε να επιλέξετε σωστά πρέπει να καταλάβετε ποιά ειναι τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα κάθε υλικού.

Ακρυλικό  

Το ακρυλικό είναι το πρώτο υλικό χτισίματος τεχνιτών νυχιών και προήρθε από τους οδοντιάτρους. Κατά την ανάμειξη της ακρυλικής πούδρας με το ακρυλικό υγρό δημιουργείται μια μπίλια σαν πάστα η οποία αυτοπολιμερίζεται στον αέρα κατα το χτίσιμο. Χρειάζεται περίπου 5-7 λεπτά γαι να πολυμεριστεί, ο ολοκληροτικός πολυμερισμός βέβαια γίνεται ύστερα από 24-48 ώρες. Κάθε είδους κραδασμός εκείνο το διάστημα μπορεί να αποδειχθεί κρίσιμος για την αντοχή και την ανθεκτικότητα του νυχιού. Καθώς το ακρυλικό θέλει χρόνο για να πολυμεριστεί, θεωρείται πως η συγκόλληση του με την ονυχιαία πλάκα δεν είναι ευλαβής, για αυτό και δεν καίει κατα τον πολυμερισμό.

Οι ποιοτηκές ακρυλικές πούδρες, όπως αυτές της Kodi Professional έχουν αντοχή από 3 εώς 5 μήνες με συνεχή συντήρηση. Η περίοδος συντήρησης εξαρτάται από το μήκος και την κατάσταση των τεχνιτών νυχιών κάθε πελάτη. Στο τέλος αυτού του άρθρου παρέχεται βοηθητικός πίνακας με τα θετικά και τα αρνητικά κάθε υλικού για χτίσιμο.

Gel χτισίματος

Το gel είναι συνθετικό υλικό το οπόιο προέρχεται από το ακρυλικό. Κατά την ανάμειξη του πολυμερές με το μονομερές δημιουργείται ένα οληγομερές υλικό το οποίο στην πιό απλή του ονομασία λέγετε gel.

Το gel είναι υποαλεργικό υλικό με διαφορετικές συνοχές. Υπάρχουν gel υψηλής ρευστότητας, μέσης ρευστότητας ελάχιστης ρευστότητας. Δεν αφαιρείται με ασετόν ή υγρό αφαίρεσης τεχνιτών υλικών, αλλά με τροχό και λίμα. Η αντοχή του εξαρτάται από την ποιότητα του gel με το οποίο δουλέυετε, ακόμα περισσότερο εάν πρόκειτε για προσωπική χρήση. Σε αυτή την περίπτωση είναι καλό να επιλέξετε ένα gel μέσης ρευστότητας για να μπορείτε να το απλώσετε ομοιόμορφα και να δώσετε το ιδανικό σχήμα. Την ίδια στιγμή δεν πρέπει να έιναι και πολύ ρευστό για να μην ξεχειλίσει στα επονύχια. Ο πολυμερισμός του υλικού γίνεται σε λάμπα πολυμερισμού για μερικά δευτερόλεπτα. Το gel πολυμερίζεται γρήγορα και μπορεί μερικές φορές, στα πιο λεπτά και ευαίσθητα νύχια να υπάρχει μια αίσθηση καύσου. Βέβαια έτσι καταλαβαίνουμε πως προσφύεται αποτελεσματικά στην ονυχιαία πλάκα.

Fun fact! Τα νύχια χτισμένα με gel μακραίνουν πιο γρήγορα!

Πριν διαλέξετε το σωστό gel για εσάς, χρειάζεται να καθορίσετε το σχήμα και το μήκος του νυχιού που θα χτίσετε. Αναλόγος με αυτό που θέλετε να κάνετε, έχετε 3 επιλογές gel:  

Μονοφασικό Gel 3 σε 1.  Αυτά τα είδη gel περιέχουν και τις 3 λειτουργίες σε μια και έτσι δεν χρειάζεστε παραπάνω υλικά για να χτίσετε ένα σετ που να διαρκέσει. Είναι τα πιο βολικά για προσωπική χρήση και σε αυτή τη κατηγορία έιναι επίσης τα bio gel και τα μονοφασικά gel.

Τριφασικό GelΗ τεχνολογία αυτή παρέχει ισχυρή πρόσφυση στην ονυχιαία πλάκα, η οποία εγγυάται δυνατή συγκόλληση και εξαιρετική κάλυψη.

Από τις τρείς αυτές μεθόδους, αυτή με την μεγαλύτερη διάρκεια είναι η τριφασική και συνιστάται για το χτίσιμο μακριών νυχιών. Με άλλα λόγια το τριφασικό gel είναι ιδανικό για πελάτες με λεπτή και μικρή ονυχιαία πλάκα.

Acrygel/Polygel

Το acrygel είναι το πιο σύγχρονο κατόρθωμα στην βιομηχανία της ονυχοπλαστικής, το οποίο συνδιάζει σκληρό gel χτισίματος και ακρυλικό χωρίς δυσάρεστη οσμή. Αυτό το υλικό συνδιάζει τα θετικά χαρακτηριστικά ακρυλικού και gel σε ένα σωλινάκι. Το acrygel είναι κατάλληλο για επαγγελματίες και αρχάριους. Χάρις την ιδανική του σύσταση, δεν τρέχει κατα το χτίσιμο και απλώνεται πολύ εύκολα με το πινέλο. Το acrygel είναι το πιό έυκολο υλικό για την διαμόρφοση και δημιουργία του σωστού apex. Αφού συνηθίσετε με το υλικό, το χτίσιμο θα σας παίρνει κοντά στα 40 λεπτά. Ένα πιο περίπλοκο μανικιούρ θα πρέπει να είναι περίπου 1 ώρα και 20 λεπτά και το ιδανικό γαλλικό μανικιούρ περίπου 2 ώρες, οπού έιναι αρκετά καλός χρόνος για ένα πανέμορφο γαλλικό.

Συνήθως με ένα σωλινάκι 56g μπορούν να ολοκληρωθούν από 37 έως 40 χτισίματα (σε 10 δάχτυλα), βέβαια αυτό εξαρτάται από το μήκος των νυχιων, εάν το χτίσιμο γίνεται με διαφορετικά χρώματα acrygel και από τις γνώσεις του τεχνίτη. Εάν η διαμόρφοση και το χτίσιμο έχει γίνει σωστά, ο/η πελάτης/ισσα θα πρέπει να έρθει για συντήρηση σε 21-30 ημέρες. Το acrygel δεν αφαιρείται με υγρό αφαίρεσης ημιμόνιμου, αλλά με τροχό και λίμα και σε αυτό χρησιμοποιούνται πιό συχνά οι άνω φόρμες χτισίματος Tips. Η διαδικασία ευκολύνει την δημιουργία του apex και του ιδανικού σχήματος.

Παρακάτω θα βρείτε τον πίνακα σύγκρισης των τριών υλικών.

Caption

Χαρακτηριστικά

Ακρυλικό

Gel

Acrygel/Polygel

 Εύκολη αφαίρεση

Συν: Αφαιρείται με ειδικό υγρό αφαίρεσης τεχνιτών νυχιών.

Πλίν: Αφαιρείται με τροχό και λίμα και η σκόνη που δημιουργείται κατα την αφαίρεση έιναι πολύ λεπτή. Συνιστούνται γυαλιά προστασίας ή μάσκα.

Πλίν: Αφαιρείται με τροχό και λίμα και η σκόνη που δημιουργείται κατα την αφαίρεση έιναι πολύ λεπτή. Συνιστούνται γυαλιά προστασίας ή μάσκα.

 Ανθεκτικότητα του υλικού

Συν: Το ακρυλικό είναι πολύ ισχυρό και ανθεκτικό υλικό. Είναι ιδανικό για άτομα που δουλέυουν πολύ με τα χέρια (πληκρολόγιο, οικιακές εργασίες και άλλα).

Πλίν: Σε σύγκρηση με το ακρυλικό, το gel δεν είναι τόσο ανθεκτικό. Η πολύ χρήση των χεριών και οι κραδασμοί μπορούν να οδηγήσουν σε ραγίσματα.

Συν: Το acrygel συνδιάζει την άριστη πρόσφυση στην ονυχιαία πλάκα όπως το gel και την ανθεκτικότητα του ακρυλικού.

 Ισχυρή πρόσφυση στην ονυχιαία πλάκα

Πλίν: Σε υπερβολική χρήση και κραδασμούς των νυχιών, το ακρυλικό μπορεί να αποκολληθεί από την ονυχιαία πλάκα (συμβαίνει σπάνια, αλλά υπάρχει αυτη η πιθανότητα).

Συν: Το gel έχει ισχυρή πρόσφυση στην ονυχιαία πλάκα.

Συν: Το acrygel συνδιάζει την άριστη προσφυση στην ονυχιαία πλάκα όπως το gel και την ανθεκτικότητα του ακρυλικού.

 Σκλήρυνση της ονυχιαίας πλάκας

Σύν: Η προσθήκη ακρυλικής πούδρας σε μη πολυμερισμένη ονυχιαία πλάκα είναι ο πιό εύκολος τρόπος σκλήρηνσής της.

 

Πλίν: Η προσθήκη gel για φυσική ενύσχηση είναι καλή επιλογή, αλλά αρκετά χρονοβόρα.

Πλίν: Η προσθήκη acrygel για φυσική ενύσχηση είναι καλή επιλογή, αλλά αρκετά χρονοβόρα.

Πολυμερισμός και αίσθηση καύσου του πελάτη

Συν: Το ακρυλικό δεν καίει κατα τον πολυμερισμό, καθώς αυτοπολιμερίζεται στον αέρα.

Πλίν: Το gel μπορέι να δημιουργέι αίσθηση καυσού στην ονυχιαία πλάκα, αφού ο πολυμερισμός του γίνεται σε λάμπα.

Πλίν: Το acrygel μπορεί να δημιουργήσει αίσθηση καύσου στην ονυχιαία πλάκα, αφού ο πολυμερισμός του γίνεται σε λάμπα.

 Απαραίτητος χρόνος πολυμερισμού του προϊόντος

Πλίν: Το ακρυλικό πολυμερίζεται αρκετά αργά για τους επαγγελματίες και εάν είστε αρχάριος θα πάρει ακόμα περισσότερο χρόνο.

 

Πλίν: Το gel πολυμερίζεται γρήγορα και μπορεί να διαμορφωθεί όσο χρειάζεται πρίν τοποθετηθεί στην λάμπα πολυμερισμού.

Πλίν: Το acrygel πολυμερίζεται γρήγορα και μπορεί να διαμορφωθεί όσο χρειάζεται πρίν τοποθετηθεί στην λάμπα πολυμερισμού.

 Οσμή

Πλίν: Το υγρό ακρυλικό έχει πολύ έντονη μυρωδιά.

Πλίν: Δεν μυρίζει έντονα, μπορεί να έχει μια ελαφριά οσμή.

Συν: Δεν έχει κάποια οσμή.

 Λάμψη

Πλίν: Το ακρυλικό δεν έχει γυαλιστερή επιφάνεια, η επιφάνεια του είναι ματ και χρειάζεται επιπλέων γυαλάδα από Top.

Συν: Το gel έχει γυαλιστερή επιφάνεια.

Συν: Το acrygel έχει γυαλιστερή επιφάνεια.

 

Είναι σημαντικό να βρείτε το υλικό που θα ταιριάζει καλύτερα σε εσάς και στο πελατολόγιο σας, ελπίζουμε αυτό το άρθο να σας βοήθησε σε αυτήν την επιλογή!

Εάν έχετε άλλες απορίες θα χαρούμε να επικοινωνίσετε μαζί μας. Με ευχαρίστηση θα απαντήσουμε σε όλα σας τα ερωτήματα.

Εάν ενιδιαφέρεστε για ημιμόνιμο μανικιούρ, είτε ερασιτεχνικά είτε επαγγελματικά μπορείτε να επισκευθείτε το online store μας!

Εάν σας άρεσε το άρθρο θα χαρούμε να ενταχθείτε στην ομαδική σελίδα μας στο Facebook. Εκεί μοιραζόμαστε ενδιαφέρουσες ιδέες για μανικιούρ, πληροφορίες σχετικά με τα προϊόντα μας και ξετυλίγουμε όλα τα θέματα αυτής της σφαίρας. Επίσης μπορείτε να εγγραφείτε στο κανάλι μας στο Youtube, εάν επιθυμείτε να έχετε συνεχή εκμάθηση και να λαμβάνετε ειδοποίηση όταν δημοσιεύουμε καινούρια εμπνευστικά βίντεο.