Πώς να επιλέξουμε την κατάλληλη λίμα για μανικιούρ?
Ιουνίου 27, 2024

Πώς να επιλέξουμε την κατάλληλη λίμα για μανικιούρ?

Πώς να επιλέξουμε την κατάλληλη λίμα για μανικιούρ?

Είναι δύσκολο να προσανατολιστεί κανείς στην μεγάλη ποικιλία λίμων για νύχια που προσφέρονται στην αγορά. Από μεταλλικές έως γυάλινες, με μικρή ή μεγάλη τραχύτητα, κυρτές και ίσιες, όλες είναι διαφορετικές και είναι σημαντικό να γνωρίζουμε τι ακριβώς θέλουμε να επιτύχουμε για να κάνουμε τη σωστή επιλογή. Σε αυτό το άρθρο θα σας εξηγήσω ποιες είναι οι διαφορές μεταξύ τους και ποια λίμα είναι κατάλληλη για τον αντίστοιχο τύπο νυχιών και διαδικασία.
Πρώτον, ας ξεκινήσουμε με την τραχύτητα. Η τραχύτητα είναι ο δείκτης που αντιστοιχεί στην ''τραχύτητα'' της λίμας. Είμαι σίγουρη ότι έχετε δει λίμες 100/180 ή 180/200 και δεν ήσασταν σίγουροι ποια ακριβώς είναι κατάλληλη για εσάς. Κάθε αριθμός αντιστοιχεί στην τραχύτητα της μιας πλευράς της λίμας και δείχνει πόσα τραχύ σημεία υπάρχουν σε μια τετραγωνική ίντσα (2,54 εκ). Όσο λιγότερα σημεία, τόσο μεγαλύτερα είναι σε μέγεθος και τόσο πιο τραχιά κάνουν τη λίμα. Για να προσανατολιστείτε πιο εύκολα, εδώ είναι ένας χρήσιμος πίνακας:

Τραχύτητα

Κατηγορία

Για τι χρησιμοποιείται

60- 80

 

Πολύ τραχιά

 

Για κοντύνει τεχνητά και ακρυλικά νύχια. Για τη διαμόρφωση ακρυλικών / τεχνητών νυχιών και τις άκρες άλλων λίμων.

100- 150

 

Τραχιά

Για κοντύνει και διαμόρφωση τζελ ή ακρυλικών νυχιών.

150- 240

 

Μεσαία τραχιά

 

Για διαμόρφωση ακρυλικών νυχιών με μέτριο πάχος, κοντύνει φυσικά νύχια, συμπεριλαμβανομένων των νυχιών των ποδιών.

240- 600

 

Λεπτή

Για καθάρισμα της επιφάνειας του νυχιού από ανωμαλίες και γυάλισμα φυσικών νυχιών.

 

600- 2400

 

Πολύ λεπτή

 

Για γυάλισμα και προσθήκη λάμψης σε όλα τα είδη νυχιών.

 

Το δεύτερο σημαντικό σημείο κατά την επιλογή της κατάλληλης λίμας είναι το υλικό από το οποίο είναι κατασκευασμένες οι τραχείες επιφάνειες. Εδώ μπορούμε να επιλέξουμε από διάφορους τύπους:

Διοξείδιο του πυριτίου (Silicone Carbide) - ένα από τα πιο σκληρά δυνατά ορυκτά, χρησιμοποιείται στις πιο τραχίες λίμες. Η ίδια η λίμα χαρακτηρίζεται από τη λάμψη - μαύρη επιφάνεια με μεγάλους κόκκους και αιχμηρές άκρες, με χαμηλό βαθμό τραχύτητας (80-180). Η χρήση αυτών των λίμων συχνά αφήνει μαύρα σωματίδια στο νύχι και βαθιές γρατσουνιές. Συνιστώνται για την αφαίρεση τζελ βερνικιού και την εργασία με τεχνητά νύχια.





Οξείδιο του αλουμινίου (Aluminium oxide) - χημική ένωση, ευρέως διαδεδομένη στη φύση και επίσης το μόνο λειαντικό που μπορεί να βαφτεί. Από οξείδιο του αλουμινίου κατασκευάζονται οι λευκές και πολύχρωμες λίμες. Οι μικροί κόκκοι (κρυστάλλοι) του είναι πιο απαλοί από το διοξείδιο του πυριτίου και δεν χαράζουν τόσο δυνατά. Συνιστάται να χρησιμοποιούνται για φυσικά νύχια. Το οξείδιο του αλουμινίου είναι αδιάβροχο υλικό. Οι λίμες που είναι κατασκευασμένες από αυτό μπορούν να απολυμανθούν με ειδικά υγρά (λύσοφορμίνη και άλλα).



Συμπιεσμένο οξείδιο του αλουμινίου (Compressed Aluminium Oxide) - χρησιμοποιείται μόνο για λίμες με υψηλό βαθμό τραχύτητας (180-220), κατάλληλες για τη διαμόρφωση και το γυάλισμα της νυχιού πλάκας. Δεν χαράζουν βαθιά το νύχι, αλλά απαλά γυαλίζουν την επιφάνειά του. Χρησιμοποιούνται για τα τελικά στάδια του καθαρισμού και της προετοιμασίας πριν από το βάψιμο. Επίσης, οι λίμες που είναι κατασκευασμένες από αυτό το υλικό μπορούν να απολυμανθούν πολλαπλές φορές.

 

Γρανάτης (Garnet) - ακατέργαστος, μπορεί να βρεθεί μεταξύ των πολύτιμων λίθων. Συνήθως οι λίμες με ξύλινο πυρήνα κατασκευάζονται από γρανάτη. Έχει μέτρια τραχύτητα, από άποψη τραχύτητας βρίσκεται κάπου ανάμεσα στο διοξείδιο του πυριτίου και το οξείδιο του αλουμινίου.

 

Πυρήνας:

Ξύλινος. Εξακολουθεί να χρησιμοποιείται ευρέως. Δεν είναι ακριβός και είναι ανθεκτικός. Οι τραχείες πλευρές είναι κατασκευασμένες από γρανάτη.

Μεταλλικός. Συχνά συναντώνται σε καταστήματα χωρίς σαφείς οδηγίες χρήσης. Είναι σημαντικό να γνωρίζετε ότι με αυτές τις λίμες δεν πρέπει να γυαλίζετε το νύχι και στις δύο κατευθύνσεις, διότι αυτό το βλάπτει και το κάνει πιο ευαίσθητο, ενώ με τον καιρό μπορεί να προκαλέσει και ξεφλούδισμα. Πολλοί μανικιουρίστες πιστεύουν ότι αυτές οι λίμες προκαλούν περισσότερη ζημιά παρά όφελος και αρνούνται να δουλέψουν με αυτές. Ωστόσο, αν επιλέξετε αυτό το είδος λίμας, να έχετε υπόψη σας ότι είναι η πιο τραχιά από όλες και να γυαλίζετε το νύχι μόνο προς μία κατεύθυνση.

Γυάλινη. Αυτές οι λίμες γίνονται όλο και πιο δημοφιλείς λόγω της αντοχής τους. Μερικοί κατασκευαστές παρέχουν ακόμη και εγγύηση ζωής για τις λίμες τους. Ωστόσο, η τιμή τους είναι σχετικά υψηλή. Καθαρίζονται εύκολα με νερό και σαπούνι και δεν φθείρονται. Σύμφωνα με τις τελευταίες έρευνες, αυτή η λίμα επηρεάζει ευεργετικά το νύχι. Ενώνει τα κερατινικά στρώματα του νυχιού και δεν το αφήνει να ξεφλουδίζει.

 

Αφρώδες υλικό. Το πολυαιθυλένιο είναι το πιο συχνά χρησιμοποιούμενο υλικό για αυτές τις μπλοκ-λίμες. Χωρίζονται σε δύο κατηγορίες: με κλειστά κύτταρα και με ανοιχτά κύτταρα. Οι λίμες με κλειστά κύτταρα είναι αδιάβροχες και μπορούν να απολυμανθούν πολλαπλές φορές, ενώ οι άλλες όχι.

 

Σήμερα υπάρχει μεγάλη ποικιλία από σχεδόν τα πάντα, το πιο σημαντικό είναι να αισθάνεστε καλά και σίγουροι με την επιλογή σας. Εγώ προσωπικά πάντα επιλέγω λίμες για μανικιούρ από οξείδιο του αλουμινίου γιατί μου είναι πιο ευχάριστες στη χρήση.

 

Παρόλο που οι πιο χρήσιμες είναι οι γυάλινες λίμες, δεν μου αρέσει η αίσθηση του γυαλιού πάνω στο νύχι και γι' αυτό σας προτείνω να αγοράσετε την πιο άνετη για εσάς επιλογή.

Δείτε και τα άλλα άρθρα στο blog μας για περισσότερες πληροφορίες στον τομέα του μανικιούρ.

Αν έχετε οποιεσδήποτε ερωτήσεις, θα χαρούμε να επικοινωνήσετε μαζί μας. Με ευχαρίστηση θα απαντήσουμε σε όλες τις ερωτήσεις σας.

Αν ενδιαφέρεστε για τζελ μανικιούρ, είτε ερασιτεχνικά στο σπίτι είτε επαγγελματικά στα σαλόνια, δείτε τα προϊόντα στο ηλεκτρονικό μας κατάστημα!